Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (2023)

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (1)

Toegevoegde waarde collectieve zorgverzekering onverminderd groot

Havelaar & van Stolk is één van onze distributiepartners. Zij werken als intermediair voor een aantal grotere bedrijfscollectiviteiten. We spraken met Valentina Visser, directeur, over de meerwaarde van een collectieve zorgverzekering nu de korting op de basisverzekering is afgeschaft.

‘Per 1 januari is de collectiviteitskorting op de basisverzekering afgeschaft. Hoewel de landelijke overstapcijfers anders doen vermoeden, is het effect van het verdwijnen van die korting bij ons in mijn ogen zeer beperkt gebleven. Ik denk dat dat komt omdat bedrijven en verzekerden die voor de eersteklas zorgverzekering van ONVZ kiezen dat ook echt bewust doen. Ze kiezen daarmee niet voor de laagste prijs, maar wel voor een bepaalde dekking. En ze weten dat ze op hun aanvullende pakket nog wel een korting krijgen. Kortom, zij maken een weloverwogen keuze.

De meerwaarde van een collectieve zorgverzekering is niet weg na het afschaffen van de korting. Integendeel! Want de toegevoegde waarde zit ook in het aanbieden van een pakket als Werkfit waaruit medewerkers extra behandelingen kunnen bekostigen. En dat de medewerker weet dat zijn of haar werkgever gezonde en vitale medewerkers zeer belangrijk vindt en daarom de beste zorgverzekering geselecteerd heeft.

Wij bieden als Havelaar & van Stolk alleen ONVZ aan, omdat we geloven in dit premium merk en in de combinatiepolis met maximale keuzevrijheid. En we kunnen goed uitleggen aan werkgevers waarom wij dat belangrijk vinden. ONVZ is niet voor alle werkgevers de juiste keuze. Maar werkgevers die het beste willen voor hun medewerkers op het gebied van zorg en preventie, daar past ONVZ heel goed bij.’

Onze Snelzorgpartner Bergman Clinics

Bergman Clinics is één van onze Snelzorgpartners. ’Het beperken van wachtlijsten door korte toegangstijden in de zorg, dat is de belofte die wij dagelijks doen aan onze cliënten en verwijzers en het is fijn dat ONVZ daar net zo over denkt. Wat we zo samen met ONVZ doen is de capaciteit van ons zorgsysteem zo optimaal mogelijke benutten en daarmee bijdragen aan de capaciteit van het Nederlandse zorgstelsel. We hebben een groot netwerk van klinieken. En in dat grote netwerk is er bijna altijd ergens op korte termijn plek. Dat betekent wel dat cliënten soms moeten reizen voor zorg. Maar daar staat tegenover dat we hen snel kunnen helpen. En in de meeste gevallen weegt iemands gezondheid zwaarder dan afstand.'

Hoe snel is Snelzorg?

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (2)

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (3)

Hoe snel Snelzorg is hangt af van de bemiddelingsvraag. Bij bemiddeling voor MRI diagnostiek naar één van onze Snelzorgpartners bedroeg de gemiddelde versnelling in 2022 50 dagen. En heeft u een behandeling nodig, dan kan die dus ook zoveel sneller starten. In een specifiek geval zijn er zelfs 237 dagen bespaard. Albert vertelt u er in de video alles over.

Fysio kan heel goed online

Digitale zorg en zelfhulp heeft de toekomst. Daarom kunnen verzekerden van ONVZ gebruikmaken van de app Fysiochecknu, om zelf aan de slag te gaan met lichte schouder-, nek- en rugklachten. Fysiochecknu werkt simpel: download de app, doe de fysiocheck en ontvang een persoonlijk oefenprogramma. Dat programma bestaat uit instructievideo’s en tips van fysiotherapeuten.

Toch liever naar een ‘echte’ fysiotherapeut? Via de Zorgzoeker in de app is deze snel gevonden. Of maak een afspraak voor een online consult met een fysiotherapeut van onze partner HiFysio.

Meer lezen over online fysio

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (4) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (5)

Meer lezen over online fysio

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (6)

ONVZ Keuzehulp: ken uw behandelopties

Heeft u pas een diagnose gekregen? Dan komt er veel op u af. U wilt zich graag zo goed mogelijk voorbereiden op wat u te wachten staat. Maak dan gebruik van de ONVZ Keuzehulp. Daarmee krijgt u begrijpelijke informatie over de diagnose en mogelijke behandelingen. Hiermee kunt u samen met uw arts een beslissing nemen waar u zelf achterstaat.

Uit onderzoek blijkt dat 37% van de patiënten de besluitvorming samen met de zorgverlener nemen, terwijl 94% van de patiënten actief zou willen deelnemen aan de besluitvorming. Om dat te kunnen doen en daarmee zelf de regie te houden, heeft u informatie nodig over uw diagnose en de behandelopties. Dit hebben we samengebracht in de ONVZ Keuzehulp.

Meer lezen over...

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (7) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (8)

Meer lezen over...

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (9)

Ilona Lantinga

Ilona woont met haar gezin in Amersfoort en is werkzaam als gastouder voor vijf kinderen. Toen Ilona bij haar dochter een bruine plek op haar bovenbeen aantrof schrok ze. 'Je hoort tegenwoordig zoveel over huidkanker.' Ze werd doorverwezen naar het ziekenhuis, maar de wachtlijst was erg lang. De ZorgConsulent van ONVZ heeft haar geholpen om snel duidelijkheid te krijgen over deze bijzondere plek. ‘We hadden gehoord dat sommige zorgverzekeraars kunnen bemiddelen, waardoor je sneller terecht kunt op een andere plek. Dat was de reden dat we de ZorgConsulent van ONVZ opbelden. Hij heeft samen met ons bekeken of er een plek was waar we sneller geholpen konden worden.’

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (10)

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (11)

Henriëtte Saarloos

Henriëtte (56 jaar) heeft een kaas en streekproductenwinkel in Schoonhoven. Ze is al 30 jaar klant bij ONVZ. ‘Wanneer ik bij zorgverleners vraag of mijn zorg vergoed wordt, en ik noem ONVZ, dan is er nooit een probleem. Echt hoor, ik heb dat al zo vaak gemerkt. Na bijna dertig jaar ben ik dus nog steeds heel enthousiast. Niet voor niets heb ik ONVZ al heel vaak aanbevolen bij kennissen. Voor mij is ONVZ nog steeds de beste zorgverzekeraar. En dat komt echt uit mijn hart.’

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (12)

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (13)

Rozemarijn Swijnenburg

Rozemarijn (36 jaar) is getrouwd en moeder van twee jonge dochters. Wandelen en hardlopen geeft haar rust en ontspanning na een drukke dag als docent op een middelbare school. In haar zoektocht naar een zorgverzekering is keuzevrijheid belangrijk voor het gezin, omdat ze zelf hun arts en ziekenhuis willen kiezen en niet voor een gesloten deur willen staan wanneer ze zorg nodig hebben. ‘Ik betaal liever iets meer, met de wetenschap dat het goed geregeld is dan te besparen en vooral gedoe te ervaren.’

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (14)

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (15)

E-mail

65.100

Chat

103.198

Telefoon

287.878

Service Center

Algemene cijfers van ons Service Center

omzet 2022 in
miljoenen euro’s

1.186

ONVZ, Jaaah, VvAA

3 Labels

aantal verzekerden per 1/1/2023

405.803

Wij doen er alles aan om de toegang tot zorg voor onze verzekerden te behouden, te versnellen en te vernieuwen. Dit doen we door duurzaam samen te werken met zorgaanbieders, wendbaar te zijn in onze zorginkoop, zorginnovatie te stimuleren, de zorg waar mogelijk te ontlasten en de zorgcapaciteit die beschikbaar is goed te benutten door bijvoorbeeld ook in te kopen bij zelfstandige behandelcentra. Daarnaast helpen we onze verzekerden één op één met snelle toegang tot passende zorg en innovatieve digitale zorg. Altijd met ruimte om zelf te kiezen, want autonomie voor onze verzekerden vinden wij heel belangrijk. Hieronder leest u daar meer over.

Bij keuzes die uw gezondheid raken, zoals het afsluiten van uw zorgverzekering, is het belangrijk om verstandig te vergelijken en (toekomst)bewust te kiezen. Een vergelijking die verder gaat dan prijs. Want als u zorg nodig heeft, wilt u zeker weten dat het goed geregeld is en dat u uw eigen zorgkeuzes kunt maken. Bovendien wilt u snel terecht kunnen voor de best passende behandeling en niet voor onvoorziene kosten komen te staan.

Innovatieve zorg

2022

2023

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (16) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (17) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (18)

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (19) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (20) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (21)

Algemene
oordelen

(gemiddelde)

Alle vertrouwen (9-10)
Redelijk vertrouwen (7-8)
Weinig vertrouwen (0-6)

Promoters (9-10)
Passives (7-8)
Detractors (0-6)

2022

2022

(vertrouwen)

(aanbevelen)

41%

48%

12%

7%

38%

56%

29

31

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (22) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (23)

49%

43%

8%

35

NTS

NPS

2023

2023

40

51%

45%

5%

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (24) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (25) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (26) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (27) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (28) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (29)

De net promotor score (NPS) is de mate waarin verzekerden hun zorgverzekeraar aanbevelen. De NPS kwam in 2022 uit op +29 en steeg in 2023 sterk verder naar +35. Een uitstekende score: hiermee staat ONVZ in de top van de markt op positie 2. Ook het vertrouwen in ONVZ, gemeten met de net trust score (NTS), stijgt sterk verder in 2022 en 2023: ONVZ wordt beoordeeld als de meest betrouwbare zorgverzekeraar van Nederland.

Dat blijkt uit de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2022 en 2023, uitgevoerd door MarketResponse. Een onafhankelijk onderzoek waarin ieder jaar de loyaliteit en tevredenheid onder verzekerden van zorgverzekeraars wordt gemeten.

Hoge tevredenheid over ONVZ bij verzekerden

Van iedere euro die wij in 2022 aan premie* ontvingen gaat 97% naar zorg voor onze verzekerden.
* voor de basisverzekering

Hoe besteden we uw premie?

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (33)

Esther Jelsma,
Clustermanager Klantrelaties ONVZ

“De juiste zorg vinden is ingewikkeld. Onze ZorgConsulenten ondersteunen, begeleiden en adviseren onze klanten op maat bij alle zorgvragen die zij hebben.”

Interview met Esther Jelsma

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (34)

Bekijk het verhaal van Esther

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (35)

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (36)

Bij een Eersteklas Zorgverzekering met excellente service hoort persoonlijk contact met onze ZorgConsulenten.

De ZorgConsulent

Zij geven deskundig zorgadvies op maat en helpen bij het vinden van de beste en snelste behandeling voor verzekerden. Zo bemiddelen zij bijvoorbeeld wanneer u op een wachtlijst staat of wanneer een second opinion gewenst is. Ook mantelzorgers kunnen rekenen op ondersteuning of een luisterend oor van onze ZorgConsulenten.

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (37)

Christiaan Boer,
commercieel directeur Bergmans Clinics

“We benutten samen met ONVZ de capaciteit van ons zorgsysteem zo optimaal mogelijk”

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (40)

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (41)

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (42)

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (43)

Valentina Visser,
directeur Havelaar & van Stolk

“Toegevoegde waarde collectieve zorgverzekering ONVZ onverminderd groot”

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (44)

Samen met partners verschil maken

Ilona, Henriëtte en Rozemarijn kiezen alle drie om een andere reden voor ONVZ. Maar één ding hebben zij gemeen: ze vinden maximale keuzevrijheid en snelle toegang tot zorg belangrijk. 'Als ik zorg nodig heb, dan wil ik graag grip hebben.'

Dit zeggen onze verzekerden

Hoe waarderen onze verzekerden ons?

Jaarverslag 2022

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (45) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (46)

Jaarverslag 2022

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (47)

Bekijk alle cijfers

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (48)

Bekijk alle cijfers

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (49)

Gun jezelf ONVZ, de Eersteklas Zorgverzekering

Onze cijfers

Algemene cijfers van ONVZ

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (50)

2022

Scroll naar beneden

Jaarverslag

Publieksversie maatschappelijk

Onze klanten voelen dat we er echt voor hen zijn en dat we doen wat we beloven. Wij maken voor hen het verschil. Niet alleen met onze service en persoonlijke aandacht, maar ook met snelle toegang tot de best mogelijke zorg op de momenten dat dat nodig is. We bieden onze klanten ruime dekkingen en maximale keuzevrijheid, zodat zij de ruimte hebben om zelf de regie te voeren over zorgkeuzes en preventie. Ook inspireren en ondersteunen we bij een gezonde leefstijl. Want iedereen blijft natuurlijk het liefst zo lang mogelijk gezond. ONVZ is een vereniging zonder winstoogmerk. We bieden zorgverzekeringen aan onder de labels ONVZ, Jaaah en VvAA. Met ingang van 1 januari 2023 is het label PNOzorg opgegaan in ONVZ.

Ieder mens verdient een gezond leven en de ruimte om zelf de regie te voeren over keuzes in zorg en preventie. Dat is de overtuiging waar het bij ONVZ al 90 jaar om draait en waarmee we zijn uitgegroeid tot één van de best gewaardeerde zorgverzekeraars van Nederland.

ONVZ
Eersteklas zorgverzekeraar

Onze ZorgConsulenten geven u deskundig zorgadvies op maat en helpen bij het vinden van de beste en snelste behandeling. Zo bemiddelen zij bijvoorbeeld als u zorg nodig heeft en op een wachtlijst staat. Of wanneer u een second opinion wilt.

Hoeveel wachtdagen hebben we in 2022 kunnen besparen?

Zorgbemiddeling

Ontdek het hier

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (51)

Ontdek het hier

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (52)

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (53)

Dit is de publieksversie van ons maatschappelijk jaarverslag. In dit verslag geven wij een algemeen overzicht van het reilen en zeilen van ONVZ in 2022. Wilt u meer lezen over onze organisatie? Download dan ons volledige maatschappelijke jaarverslag (pdf).

Over dit verslag

Contact

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit verslag?

Neem contact met ons op via: contentencreatie@onvz.nl

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (54) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (55)

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (56)

Esther Jelsma, Clustermanager Klantrelaties ONVZ

Onze Snelzorgpartner Bergman Clinics

Bergman Clinics is één van onze Snelzorgpartners. ’Het beperken van wachtlijsten door korte toegangstijden in de zorg, dat is de belofte die wij dagelijks doen aan onze cliënten en verwijzers en het is fijn dat ONVZ daar net zo over denkt. Wat we zo samen met ONVZ doen is de capaciteit van ons zorgsysteem zo optimaal mogelijke benutten en daarmee bijdragen aan de capaciteit van het Nederlandse zorgstelsel. We hebben een groot netwerk van klinieken. En in dat grote netwerk is er bijna altijd ergens op korte termijn plek. Dat betekent wel dat cliënten soms moeten reizen voor zorg. Maar daar staat tegenover dat we hen snel kunnen helpen. En in de meeste gevallen weegt iemands gezondheid zwaarder dan afstand.'

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (57)

Christiaan Boer, commercieel directeur Bergmans Clinics

“We benutten samen met ONVZ de capaciteit van ons zorgsysteem zo optimaal mogelijk”

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (58)

ONVZ Keuzehulp: ken uw behandelopties

Heeft u pas een diagnose gekregen? Dan komt er veel op u af. U wilt zich graag zo goed mogelijk voorbereiden op wat u te wachten staat. Maak dan gebruik van de ONVZ Keuzehulp. Daarmee krijgt u begrijpelijke informatie over de diagnose en mogelijke behandelingen. Hiermee kunt u samen met uw arts een beslissing nemen waar u zelf achterstaat.

Uit onderzoek blijkt dat 37% van de patiënten de besluitvorming samen met de zorgverlener nemen, terwijl 94% van de patiënten actief zou willen deelnemen aan de besluitvorming. Om dat te kunnen doen en daarmee zelf de regie te houden, heeft u informatie nodig over uw diagnose en de behandelopties. Dit hebben we samengebracht in de ONVZ Keuzehulp.

Meer lezen over...

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (61) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (62)

Meer lezen over...

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (63)

Meer lezen over online fysio

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (64) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (65)

Meer lezen over online fysio

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (66)

Fysio kan heel goed online

Digitale zorg en zelfhulp heeft de toekomst. Daarom kunnen verzekerden van ONVZ gebruikmaken van de app Fysiochecknu, om zelf aan de slag te gaan met lichte schouder-, nek- en rugklachten. Fysiochecknu werkt simpel: download de app, doe de fysiocheck en ontvang een persoonlijk oefenprogramma. Dat programma bestaat uit instructievideo’s en tips van fysiotherapeuten.

Toch liever naar een ‘echte’ fysiotherapeut? Via de Zorgzoeker in de app is deze snel gevonden. Of maak een afspraak voor een online consult met een fysiotherapeut van onze partner HiFysio.

Hoe snel is Snelzorg?

Hoe snel Snelzorg is hangt af van de bemiddelingsvraag. Bij bemiddeling voor MRI diagnostiek naar één van onze Snelzorgpartners bedroeg de gemiddelde versnelling in 2022 50 dagen. En heeft u een behandeling nodig, dan kan die dus ook zoveel sneller starten. In een specifiek geval zijn er zelfs 237 dagen bespaard. Albert vertelt u er in de video alles over.

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (67)

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (68)

Fysio kan heel goed online

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (69)

Wij doen er alles aan om de toegang tot zorg voor onze verzekerden te behouden, te versnellen en te vernieuwen. Dit doen we door duurzaam samen te werken met zorgaanbieders, wendbaar te zijn in onze zorginkoop, zorginnovatie te stimuleren, de zorg waar mogelijk te ontlasten en de zorgcapaciteit die beschikbaar is goed te benutten door bijvoorbeeld ook in te kopen bij zelfstandige behandelcentra. Daarnaast helpen we onze verzekerden één op één met snelle toegang tot passende zorg en innovatieve digitale zorg. Altijd met ruimte om zelf te kiezen, want autonomie voor onze verzekerden vinden wij heel belangrijk. Hieronder leest u daar meer over.

Bij keuzes die uw gezondheid raken, zoals het afsluiten van uw zorgverzekering, is het belangrijk om verstandig te vergelijken en (toekomst)bewust te kiezen. Een vergelijking die verder gaat dan prijs. Want als u zorg nodig heeft, wilt u zeker weten dat het goed geregeld is en dat u uw eigen zorgkeuzes kunt maken. Bovendien wilt u snel terecht kunnen voor de best passende behandeling en niet voor onvoorziene kosten komen te staan.

Innovatieve zorg

Hoe snel is Snelzorg?

ONVZ Keuzehulp: ken uw behandelopties

Onze ZorgConsulenten geven u deskundig zorgadvies op maat en helpen bij het vinden van de beste en snelste behandeling. Zo bemiddelen zij bijvoorbeeld als u zorg nodig heeft en op een wachtlijst staat. Of wanneer u een second opinion wilt.

Hoeveel wachtdagen hebben we in 2022 kunnen besparen?

Zorgbemiddeling

Ontdek het hier

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (70)

Ontdek het hier

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (71)

Ilona Lantinga

Ilona woont met haar gezin in Amersfoort en is werkzaam als gastouder voor vijf kinderen. Toen Ilona bij haar dochter een bruine plek op haar bovenbeen aantrof schrok ze. 'Je hoort tegenwoordig zoveel over huidkanker.' Ze werd doorverwezen naar het ziekenhuis, maar de wachtlijst was erg lang. De ZorgConsulent van ONVZ heeft haar geholpen om snel duidelijkheid te krijgen over deze bijzondere plek. ‘We hadden gehoord dat sommige zorgverzekeraars kunnen bemiddelen, waardoor je sneller terecht kunt op een andere plek. Dat was de reden dat we de ZorgConsulent van ONVZ opbelden. Hij heeft samen met ons bekeken of er een plek was waar we sneller geholpen konden worden.’

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (72)

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (73)

Toegevoegde waarde collectieve zorgverzekering onverminderd groot

Havelaar & van Stolk is één van onze distributiepartners. Zij werken als intermediair voor een aantal grotere bedrijfscollectiviteiten. We spraken met Valentina Visser, directeur, over de meerwaarde van een collectieve zorgverzekering nu de korting op de basisverzekering is afgeschaft.

‘Per 1 januari is de collectiviteitskorting op de basisverzekering afgeschaft. Hoewel de landelijke overstapcijfers anders doen vermoeden, is het effect van het verdwijnen van die korting bij ons in mijn ogen zeer beperkt gebleven. Ik denk dat dat komt omdat bedrijven en verzekerden die voor de eersteklas zorgverzekering van ONVZ kiezen dat ook echt bewust doen. Ze kiezen daarmee niet voor de laagste prijs, maar wel voor een bepaalde dekking. En ze weten dat ze op hun aanvullende pakket nog wel een korting krijgen. Kortom, zij maken een weloverwogen keuze.

De meerwaarde van een collectieve zorgverzekering is niet weg na het afschaffen van de korting. Integendeel! Want de toegevoegde waarde zit ook in het aanbieden van een pakket als Werkfit waaruit medewerkers extra behandelingen kunnen bekostigen. En dat de medewerker weet dat zijn of haar werkgever gezonde en vitale medewerkers zeer belangrijk vindt en daarom de beste zorgverzekering geselecteerd heeft.

Wij bieden als Havelaar & van Stolk alleen ONVZ aan, omdat we geloven in dit premium merk en in de combinatiepolis met maximale keuzevrijheid. En we kunnen goed uitleggen aan werkgevers waarom wij dat belangrijk vinden. ONVZ is niet voor alle werkgevers de juiste keuze. Maar werkgevers die het beste willen voor hun medewerkers op het gebied van zorg en preventie, daar past ONVZ heel goed bij.’

Henriëtte Saarloos

Henriëtte (56 jaar) heeft een kaas en streekproductenwinkel in Schoonhoven. Ze is al 30 jaar klant bij ONVZ. ‘Wanneer ik bij zorgverleners vraag of mijn zorg vergoed wordt, en ik noem ONVZ, dan is er nooit een probleem. Echt hoor, ik heb dat al zo vaak gemerkt. Na bijna dertig jaar ben ik dus nog steeds heel enthousiast. Niet voor niets heb ik ONVZ al heel vaak aanbevolen bij kennissen. Voor mij is ONVZ nog steeds de beste zorgverzekeraar. En dat komt echt uit mijn hart.’

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (74)

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (75)

Rozemarijn Swijnenburg

Rozemarijn (36 jaar) is getrouwd en moeder van twee jonge dochters. Wandelen en hardlopen geeft haar rust en ontspanning na een drukke dag als docent op een middelbare school. In haar zoektocht naar een zorgverzekering is keuzevrijheid belangrijk voor het gezin, omdat ze zelf hun arts en ziekenhuis willen kiezen en niet voor een gesloten deur willen staan wanneer ze zorg nodig hebben. ‘Ik betaal liever iets meer, met de wetenschap dat het goed geregeld is dan te besparen en vooral gedoe te ervaren.’

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (76) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (77)

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (78)

Lees meer

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (79) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (80)

Lees meer

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (81)

Leiderschapstalent

Anna Chernilovskaya werd door MT/Sprout en Next Leadership 50 uitgeroepen tot leiderschapstalent van het jaar. Anna werkt sinds 1 juni 2021 bij ONVZ als Clustermanager Datacare. Ze kijkt met een brede glimlach terug op het behalen van een plek in deze top 50.

Olympiër

Lees meer

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (82) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (83)

Lees meer

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (84)

2021 ging voor olympiër Lars Balk de boeken in als een jaar met grote ups en grote downs. Zowel op het hockeyveld als op de werkvloer. Lars kijkt dan ook terug op een bewogen jaar.

Proefschriftprijs

Voor haar proefschrift HIPEC for ovarian cancer won Simone de proefschriftprijs van de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO). Sinds 1 december versterkt ze ONVZ als medisch adviseur.

Lees meer

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (85) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (86)

Lees meer

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (87)

KNHB

ONVZ is official partner van de KNHB. De samenwerking sluit naadloos aan bij onze missie om mensen te helpen en te inspireren bij een goed en gezond leven. Heeft u de podcast Podje hockey met Erik Scherder en onze bestuursvoorzitter al beluisterd?

Sporten om mentaal gezond te blijven?

Beluister de podcast

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (88) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (89)

Beluister de podcast

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (90)

Topsport Community

Lees meer

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (91) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (92)

Lees meer

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (93)

De Topsport Community is een initiatief van olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband, waarbij door het jaar heen evenementen worden georganiseerd met sprekers uit de topsport, het bedrijfsleven en de wetenschap.

De wijze lessen van Pieter van den Hoogenband

Vitaliteitsnetwerk Nederland

Steeds meer mensen raken burn-out. Het verzuim stijgt mee. Lijdzaam toekijken in de hoop dat het morgen anders is, past niet bij de mentaliteit van ONVZ. Samen met Vitaliteitsnetwerk Nederland komen we in beweging vanuit de overtuiging dat we wel degelijk iets kunnen doen om de vitaliteit van Nederland te vergroten.

Succes met je stress. Een hersenles.

Download de whitepaper

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (94) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (95)

Download de whitepaper

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (96)

Van iedere euro die wij in 2022 aan premie* ontvingen gaat 97% naar zorg voor onze verzekerden.
* voor de basisverzekering

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (97)

Hoe besteden we uw premie?

Jaarverslag 2022

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (98) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (99)

Jaarverslag 2022

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (100)

Dit is de publieksversie van ons maatschappelijk jaarverslag. In dit verslag geven wij een algemeen overzicht van het reilen en zeilen van ONVZ in 2022. Wilt u meer lezen over onze organisatie? Download dan ons volledige maatschappelijke jaarverslag (pdf).

Over dit verslag

Contact

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit verslag?

Neem contact met ons op via: contentencreatie@onvz.nl

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (101)

Valentina Visser,
directeur Havelaar & van Stolk

“Toegevoegde waarde collectieve zorgverzekering ONVZ onverminderd groot”

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (102)

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (103)

Bekijk de video

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (104)

Samen met partners verschil maken

Ilona, Henriëtte en Rozemarijn kiezen alle drie om een andere reden voor ONVZ. Maar één ding hebben zij gemeen: ze vinden maximale keuzevrijheid en snelle toegang tot zorg belangrijk. 'Als ik zorg nodig heb, dan wil ik graag grip hebben.'

Dit zeggen onze verzekerden

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (109)

2022

2023

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (110) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (111) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (112)

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (113) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (114) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (115)

Algemene oordelen

(gemiddelde)

Alle vertrouwen (9-10)
Redelijk vertrouwen (7-8)
Weinig vertrouwen (0-6)

Promoters (9-10)
Passives (7-8)
Detractors (0-6)

2022

2022

(vertrouwen)

(aanbevelen)

41%

48%

12%

7%

38%

56%

29

31

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (116)

49%

43%

8%

35

NTS

NPS

2023

2023

40

51%

45%

5%

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (117) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (118) Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (119)

De net promotor score (NPS) is de mate waarin verzekerden hun zorgverzekeraar aanbevelen. De NPS kwam in 2022 uit op +29 en steeg in 2023 sterk verder naar +35. Een uitstekende score: hiermee staat ONVZ in de top van de markt op positie 2. Ook het vertrouwen in ONVZ, gemeten met de net trust score (NTS), stijgt sterk verder in 2022 en 2023: ONVZ wordt beoordeeld als de meest betrouwbare zorgverzekeraar van Nederland.

Dat blijkt uit de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2022 en 2023, uitgevoerd door MarketResponse. Een onafhankelijk onderzoek waarin ieder jaar de loyaliteit en tevredenheid onder verzekerden van zorgverzekeraars wordt gemeten.

Hoge tevredenheid over ONVZ bij verzekerden

Hoe waarderen onze verzekerden ons?

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (120)

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (121)

“De juiste zorg vinden is ingewikkeld. Onze ZorgConsulenten ondersteunen, begeleiden en adviseren onze klanten op maat bij alle zorgvragen die zij hebben.”

Interview met Esther Jelsma

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (122)

Bekijk het verhaal van Esther

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (123)

Zij geven deskundig zorgadvies op maat en helpen bij het vinden van de beste en snelste behandeling voor verzekerden. Zo bemiddelen zij bijvoorbeeld wanneer u op een wachtlijst staat of wanneer een second opinion gewenst is. Ook mantelzorgers kunnen rekenen op ondersteuning of een luisterend oor van onze ZorgConsulenten.

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (124)

Bij een Eersteklas Zorgverzekering met excellente service hoort persoonlijk contact met onze ZorgConsulenten.

De ZorgConsulent

omzet 2022 in miljoenen euro’s

1.186

ONVZ, Jaaah, VvAA

3 Labels

aantal verzekerden per 1/1/2023

405.803

E-mail

65.100

Chat

103.198

Telefoon

287.878

Bekijk alle cijfers

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (125)

Bekijk alle cijfers

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (126)

Service Center

Algemene cijfers van ons Service Center

Onze cijfers

Algemene cijfers van ONVZ

Onze klanten voelen dat we er echt voor hen zijn en dat we doen wat we beloven. Wij maken voor hen het verschil. Niet alleen met onze service en persoonlijke aandacht, maar ook met snelle toegang tot de best mogelijke zorg op de momenten dat dat nodig is. We bieden onze klanten ruime dekkingen en maximale keuzevrijheid, zodat zij de ruimte hebben om zelf de regie te voeren over zorgkeuzes en preventie. Ook inspireren en ondersteunen we bij een gezonde leefstijl. Want iedereen blijft natuurlijk het liefst zo lang mogelijk gezond. ONVZ is een vereniging zonder winstoogmerk. We bieden zorgverzekeringen aan onder de labels ONVZ, Jaaah en VvAA. Met ingang van 1 januari 2023 is het label PNOzorg opgegaan in ONVZ.

Ieder mens verdient een gezond leven en de ruimte om zelf de regie te voeren over keuzes in zorg en preventie. Dat is de overtuiging waar het bij ONVZ al 90 jaar om draait en waarmee we zijn uitgegroeid tot één van de best gewaardeerde zorgverzekeraars van Nederland.

ONVZ
Eersteklas zorgverzekeraar

2022

Scroll naar beneden

Jaarverslag

Publieksversie maatschappelijk

Maatschappelijk jaarverslag - Publieksversie 2022 (127)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated: 14/07/2023

Views: 6118

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.